Què és l'àcid hialurònic?

L’àcid hialurònic (nom comercial Restylane) és un component natural dels teixits que a bestiar en popularitat en els últims anys com a producte injectable per a restituir volum facial i per al tractament d’arrugues profundes. És un producte totalment segur que té altres aplicacions en medicina a més de la cosmètica, s’utilitza en la cirurgia de cataractes i en alguns casos d’artrosis com a lubrificant d’articulacions.

Tractament de les ulleres amb àcid hialurònic

El tractament de les ulleres amb àcid hialurònics’ha convertit en un tractament cada vegada més popularper a pacients en la tercera, quarta i cinquena dècada de la vida. En freqüent que aparegui en aquestes edats una pèrdua de volum en el solc de la ullera, que fa que aquest sigui més pronunciat. Quan tenim un solc de la ullera marcat però sense bosses en les parpelles, no existeix tractament quirúrgic que pugui solucionar-ho ja que el problema principal és la pèrdua de volum. Quan per contra tenim el solc juntament amb bosses grasses, podem redistribuir aquest teixit gras per a eliminar el solc.
En molts pacients, a més del solc apareix un color fosc en les ulleres. En alguns pacients això és degut simplement a un efecte ombra, per la qual cosa després del tractament millorarà. En altres pacients existeix una pigmentació real d’aquesta zona, que no millorarà amb l’àcid hialurònic.

L’àcid hialurònic és una gran opció per al tractament de les ulleres. S’injecta profund, sota la pell i múscul per a evitar nòduls visibles i aconseguir un resultat uniforme. La coloració fosca de les ulleres millora en molts pacients. El tractament d’àcid hialurònic en la consulta es realitza sota anestèsia tòpica (en crema) i l’efecte és immediat. A vegades pot aparèixer algun petit blau a la zona. El pacient pot recuperar la seva activitat normal el mateix dia.

Abans i després del tractament de les ulleres amb àcid hilurònic.
Abans i després del tractament de les ulleres amb àcid hilurónico.

Aquestes tovalloletes van preparades amb un sabó suau especialment dissenyat per a aquest problema. Una alternativa a aquests productes és fer servir sabó de bebè rebaixat a la meitat amb aigua i sobre un drap suau La higiene palpebral diària, pot proporcionar un control efiaç i durador dels seus símptomes a mitjà termini. La higiene palpebral també es realitza avui dia en la consulta de l’oftalmòleg. Mitjançant l’ús de dispositius com el BlephEx, es pot netejar molt eficaçment la vora de les parpelles, destapant les glàndules de Meibomio obturades i amb una millora simptomàtica immediata per part del pacient. A vegades està indicada l’aplicació d’ungüents antibiòtics (amb o sense cortisona) durant períodes curts de temps si es considera que existeix un sobrecrecimiento bacterià. El tractament amb doxiciclina oral(antibiòtic) pot ser molt eficaç en certs tipus de blefaritis. No per les seves propietats antibiòtiques sinó per les seves propietats moduladores de la glàndules de Meibomio. Els suplements nutricionals amb antioxidants, vitamines i àcids grassos essencials Omega 3 i 6 cada vegada tenen un paper més demostrat en el tractament de la blefaritis, ja que poden millorar en funcionament de les glàndules de Meibomio.

L'àcid hialurònic és un tractament no permanent i reversible.

L’organisme reabsorbeix lentament l’àcid hialurònic però pot ser reinjectat amb el temps si es considera necessari. És necessari que el tractament no sigui permanent, ja que les característiques anatòmiques del pacient canviaran amb els anys i pot necessitar un altre tipus de tractament.
El tractament amb àcid hialurònic és reversible. Això significa que si el pacient no està content amb el resultat pot aplicar-se una substància que dissol l’àcid hialurònic en el termini d’hores, tornant a la seva situació inicial.

Altres aplicacions de l'àcid hialurònic

L’àcid hialurònic s’empra també en el tractament d’arrugues establertes de la pell, no arrugues d’expressió (per a això ultimo usem la toxina botulínica) Pot usar-se en l’entrecella, en potes de gall, en l’àrea mandibular, etc… A vegades ho usem en combinació amb toxina botulínica, per exemple en arrugues en l’entrecella profundes que no poden millorar per complet solo amb el botox.

Altres substàncies de farciment: Radiesse

substància radiesse per ulleres

Per a plecs profunds com els solcs nasojugals o les línies de marioneta, o per a augment de pòmuls, usem un altre producte diferent de l’àcid hialurònic: és la hidoxiapatita càlcica (nom comercial Radiesse). Aquest és un producte molt més consistent que l’àcid hialurònic, per la qual cosa no pot usar-se per al tractament d’arrugues superficials. És ideal per a plecs profunds i per a augment de volum de pòmuls, ja que s’injecta en zones més profundes i té una durada molt més llarga que l’àcid hialurònic. A més, aquest producte afavoreix la formació de col·lagen en la zona injectada, per la qual cosa una vegada reabsorbit el producte persistirà part del seu efecte.

Altres usuaris interessats en Àcid hialurònic han consultat:
Pide una cita
Últimas publicaciones
Solicitar presupuesto
Sol·licitar pressupost
Call Now Button