¿Què és la Blefaroplastia Asiàtica?

Hi ha diferències anatòmiques entre la parpella occidental i l’oriental. La blefaroplastia asiàtica és la cirurgia de la parpella superior en pacients asiàtics que desitgen suavitzar els seus trets orientals. També es coneix com operació de la doble parpella (double eyelid operation). Aquesta cirurgia és diferent a la blefaroplastia superior, ja que en aquest cas, com no existeix un excés de pell, no s’elimina teixit subcutani (o es fa en molt poca quantitat).

Quines característiques té la blefaroplàstia asiàtica?

Anatomia de la doble parpella Moltes persones d’origen asiàtic presenten una parpella superior sense plec, un tret diferenciador que es coneix com “una sola parpella”. La grandària, la forma de les parpelles, l’àrea de l’ull i del nas presenten trets diferents dels occidentals i és per aquesta raó que aquest tipus d’intervenció ha de realitzar-se per un cirurgià especialitzat, que per mitjà de la blefaroplastia asiàtica, crearà un plec en aquesta parpella mitjançant un simple i ràpid procediment de cirurgia plàstica. Per a això, aquest procediment ha de dur-se a terme per algú sàpigaon pot realitzar les incisions, quant teixit i grassa ha d’extreure i on situar el plec. A la parpella asiàtica, el plec de laparpella se situa en un punt més baix (més pròxim a les pestanyes) comparat amb la parpella occidental. L’alçada del plec palpebral determina l’alçada i profunditat del solc de la parpella superior. Quan tenim un plec baix, la pell penja des d’un punt més baix i el greix orbitari prolapsa més externament. Per això aquestes parpelles, queden més tapades per la pell i s’aprecien com més “plenes”. A vegades el plec està fins i tot absent, de manera que la pell de la parpella reposa damunt de les pestanyes sense cap punt d’ancoratge.

Per a qui és la blefaroplastia asiàtica?

El pacient de trets asiàtics més marcats és habitualment el que busca aquest tipus de cirurgia, i sol ser una dona menor de 30 anys. És important remarcar que que el pacient asiàtic no busca una parpella occidental, sinó que desitja suavitzar els seus trets però mantenint la seva identitat. La blefaroplastia asiàtica suavitza, no iguala les parpelles del pacient als trets occidentals, sinó que suavitza els trets de la seva mirada on es veu l’ull de forma menys accentuada.

En què consisteix la cirurgia?

Com ja hem indicat, la cirurgia asiàtica de parpella doble és un procediment especialitzat però relativament senzill i poc invasiu que permet modificar l’aspecte “oriental” que presenten les parpelles superiors. El procediment resulta similar a la blefaroplastia superior, però no ha de confondre’s. La cirurgia asiàtica consisteix fonamentalment a crear un plec a una alçada superior a l’existent, de manera que la pell quedi més recollida i es formi un lleuger plec que fa que s’apreciï una petita quantitat de parpella per sobre de les pestanyes. Per aquest motiu cal crear un ancoratge de la pell amb el múscul orbicular al múscul elevador mitjançant punts de sutura A vegades és també necessari retirar una part del paquet gras de la parpella superior.

Com és la recuperació i quins són els resultats?

La blefaroplastia asiàtica es practica des de 1800 i des de llavors les tècniques quirúrgiques han avançat tant que avui dia, la cirurgia asiàtica sovint es realitza com a cirurgia ambulatòria i amb anestèsia local, la qual cosa permet al pacient tornar a la seva casa en el mateix dia. Durant la primera setmana després de la blefaroplastia asiàtica, les cures i les molèsties són similars a les d’altres cirurgies de parpella.. Pot aparèixer inflamació, algun blau i certa descoloració durant els primers dies; però seguint les indicacions del cirurgià, aquestes molèsties desapareixeran als pocs dies, a mesura que la sang circuli per aquesta zona de manera habitual i recuperi la mobilitat adequada. I excepte en casos extrems, no comporta cap cap tipus de dolor. A causa d’aquesta recuperació postoperatòria, no podem valorar els resultats immediatament. Durant els primers dies, també és possible que el nou plec aparegui més elevat de l’esperat, però forma part del procés. Després d’un o dos mesos, la parpella ja estarà completament acomodada a la forma desitjada. A més, les incisions sempre aniran ocultes, com en qualsevol altra blefaroplastia superior, per la qual cosa queden amagades en el propi plec. Si estàs buscant un especialista en aquesta intervenció estètica, elDr. José Nieto és un dels cirurgians més prestigiosos d’Espanya i es dedica exclusivament a la Cirurgia Oculoplàstica, amb una àmplia experiència en casos de blefaroplastia asiàtica. Combina la seva activitat en cirurgia reconstructiva en l’àmbit públic amb la seva activitat privada reconstructiva i cosmètica, la qual cosa li permet estar en contacte diari amb diferents pacients i a l’avantguarda dels últims avanços.

Blefaroplastia asiàtica abans i després
Altres usuaris interessats en Blefaroplastia Asiàtica han consultat:
Pide una cita
Últimas publicaciones
Call Now Button