Què és la blefaroplastia superior?

La blefaroplastia superior o operació de parpelles és la cirurgia que busca la millora cosmètica de la parpella superior.

La blefaroplastia superior o operació de parpelles és la cirurgia que busca la millora cosmètica de la parpella superior.

A més, quan l’excés de pell en les parpelles és significatiu, pot ocasionar cansament visual i sensació de pesadesa, i amb la cirurgia s’aconsegueix una millora immediata també en aquest aspecte, en forma de menor sensació de cansament visual.

Qui és candidat a una blefaroplastia superior?

Els candidats més freqüents per a una operació de parpelles o blefaroplastia superiorsolen ser dones i homes a partir dels 40 anys d’edat amb un bon estat de salut general.

Alguns pacients, pels seus trets individuals, presenten un aparent excés de pell des d’edats més precoces.

En aquests casos sol tractar-se més aviat d’una configuració de la parpella de tipus més asiàtic, amb el plec palpebral més baix, i això dóna un aspecte d’excés de pell.

És important detectar aquells pacients que tenen unes celles caigudes o baixes, ja que en aquests casos la blefaroplastia sola no aconsegueix buidar la parpella prou i pot ser necessari afegir una elevació de celles per a aconseguir un resultat apreciable sobre la mirada.

Com qualsevol intervenció de cirurgia estètica, per a una operació de parpelles o blefaroplastia és important tenir expectatives raonables. És a dir, aquesta cirurgia millorarà el nostre aspecte i ens pot fer sentir millor amb nosaltres mateixos, però no pot aconseguir canvis dràstics en l’aparença i el seu efecte es limita a la parpella superior.

Qualsevol problema mèdic pre-existent ha de ser controlat previ a una cirurgia d’aquest tipus, especialment hipertensió i diabetis, així com suspendre medicacions anticoagulants.

No existeix cap problema mèdic que impedeixi realitzar aquesta cirurgia, sempre que estigui ben controlat.

Com es realitza l'operació de blefaroplastia superior?

La blefaroplastia superior o operació de parpelles superiors és considerada per molts cirurgians com un simple acte de “treure pell, múscul i greix”. Però aquesta simplificació fa que pugui haver-hi molts pacients insatisfets amb la cirurgia, ja que els canvis que es produeixen a la regió ocular amb l’edat són complexos i no són simplement un excés de teixit, com poden ser: l’estat del plec de la parpella, la posició de la cella, o la pèrdua de teixit adipós.

L’anàlisi de cada pacient i la selecció de la cirurgia adequada per a cadascun són la clau de l’èxit en una blefaroplastia superior.

L’objectiu és rejovenir conservant els trets propis; és a dir, semblar-nos a les nostres fotografies de fa anys.

Una cirurgia massa agressiva sobre la pell, múscul i greix de la parpella superior dóna lloc a parpelles “buides”, ulls enfonsats, mirada trista i en el pitjor dels casos dificulteu per a tancar els ulls.

La blefaroplastia superior es realitza fent una incisió sobre el plec natural de la parpella superior, per la qual cosa segueix les línies de tensió naturals de la pell i a més queda oculta en el solc orbitari superior.

L’ús de bisturí elèctric o làser per a la realització del tall evita sagnats i escurça la recuperació. A través d’aquestes incisions podem treballar l’excés de pell i/o grassa, mentre que el múscul orbicular queda intacte.

Alguns pacients amb plec palpebral baix o despenjat poden necessitar la reformació d’aquest, ja que en cas contrari pot ser que la cirurgia no aconsegueixi l’efecte desitjat.

En cas de requerir el pacient una correcció de ptosis palpebral (veure parpella caiguda), aquesta pot realitzar-se a través de la mateixa incisió de blefaroplastia. D’altra banda, quan la cella es troba molt descendida (especialment la cua de la cella), pot ser necessari l’elevació de la mateixa en el mateix acte (veure lífting de celles).

Esment especial requereix l’ús del lipofilling en el rejoveniment de la parpella superior.

Alguns pacients mostren amb l’edat una clara pèrdua de volum en l’arc superior, la qual cosa provoca que la parpella superior tingui un aspecte de “desinflat”, amplificant la sensació d’excés de pell.

En aquests casos, si eliminem tot l’excés aparent de pell sense tractar la pèrdua de volum, provoquem en el pacient un solc profund que el pacient no havia tingut mai i pot veure’s diferent. A més, cal tenir en compte que els solcs profunds en les òrbites envelleixen.

Restablir volum perdut en aquests pacients és possible gràcies a l’avanç en les tècniques de lipofilling: Utilitzem petites partícules de greix (Microfat), extretes de l’abdomen mitjançant lipoaspiració, que s’integren perfectament sense problemes d’irregularitats. D’aquesta manera juntament amb la blefaroplastia superior aquests pacients poden tenir un aspecte més juvenil amb una parpella més plena.

Abans i després d'operació de blefaroplastia superior
Abans i després de pacient després d'una blefaroplastia superior i lipofilling
en pacient de mitjana edat amb excés de pell i pèrdua de volumen parpelles superiors. En aquesta mena de casos, la resecció de pell sense aportar volum dóna lloc a solcs enfonsats. La combinació de le blefaroplastia superior i el lipofilling dóna un resultat excel·lent, restaurant en gran manera l'aspecte que la pacient tenia anys enrere.
Altres usuaris interessats en Blefaroplastia superior han consultat:
Pide una cita
Últimas publicaciones
Call Now Button