Què és la Cirugia refractiva?

La cirurgia d’ulls refractiva és la subespecialidad de l’oftalmologia que tracta els defectes refractius de l’ull: la miopia, la hipermetropia i l’astigmatisme.
L’objectiu de la cirurgia d’ulls és que el pacient no depengui d’ulleres ni de lents de contacte. Existeixen una varietat de tècniques quirúrgiques per a arribar a aquest efecte, i l’èxit dependrà en gran manera de l’elecció adequada de la tècnica per a cada pacient.

Els defectes refractius: miopia, hipermetropía i astigmatisme

La miopia consisteix en un defecte refractiu que impedeix l’enfocament adequat en la visió llunyana, mentre que els objectes pròxims són percebuts sense problema. L’ull de les persones que sofreixen aquest problema enfoca la imatge davant de la retina i no directament sobre ella, per la qual cosa la visió d’aquesta imatge no és nítida.
La hipermetropía en un defecte refractiu que provoca una visió borrosa i incòmoda de prop principalment, però a partir de certa edat apareix també visió borrosa des de lluny. En el cas de la hipermetropía, la imatge s’enfoca darrere de la retina i no directament sobre ella.
L’astigmatisme apareix quan la còrnia no presenta la mateixa curvatura en tots els seus eixos. La llum incideix en diversos punts o eixos, provocant visió borrosa i distorsionada. L’astigmatisme sol estar present des del naixement, i pot presentar-se sol o associat amb miopia i hipermetropia.

Tècniques quirúrgiques

Actualment, la correcció de la majoria de defectes refractius es realitza mitjançant LÀSER EXCIMER (LASIK), una tècnica precisa i segura per a corregir defectes de graduació com la miopia, hipermetropía o astigmatisme. El làser realitza un poliment de la còrnia per a donar-li la curvatura necessària per a enfocar els objectes adequadament en la retina. És una tècnica altament efectiva i amb uns resultats molt predictibles.
Existeix un límit al que el làser pot corregir. És a dir, en casos de miopies altes, per exemple, el làser no pot corregir tota la miopia, per la qual cosa optem per altres tècniques. El mateix succeeix en pacients que malgrat no tenir una miopia molt elevada, les característiques de les seves còrnies no permeten optar pel làser. La tècnica preferida en aquests casos és l’IMPLANT DE LENTS INTRAOCULARS FÁQUICAS (també conegudes com ICL®), on mitjançant una cirurgia mínimament invasiva s’introdueix una lent especialment dissenyada per a la correcció del defecte refractiu. A diferència de la cirurgia de cataractes, aquesta lent s’implanta sense extreure el cristal·lí (la lent natural de l’ull). Aquesta lent s’implanta amb la idea ser permanent, però en cas de ser necessari pot extreure’s (per exemple si es requereix una cirurgia de cataracta amb el pas dels anys).

És important entendre que la cirurgia refractiva és un procediment molt personalitzat que requereix un estudi oftalmològic previ. No tothom és un bon candidat per a la cirurgia refractiva, i només un oftalmòleg qualificat en aquesta especialitat pot aconsellar-li sobre aquest tema. El Dr.Nieto col·labora amb els millors especialistes en cirurgia refractiva, que li aconsellaran sobre la millor opció per al seu cas.

La cirurgia d’ulls refractiva es realitza amb anestèsia “tòpica” en la majoria de casos. Això significa que s’utilitza únicament anestèsia en gotes. Sempre hi ha un anestesista present, per la qual cosa sempre s’administrarà una lleugera sedació per via endovenosa per a major tranquil·litat del pacient.
La cirurgia d’ulls sol durar entre 10 i 15 minuts, i després d’aquest temps el pacient romandrà al voltant de 45 minuts en la clínica.

A cas d’antecedent d’herpes facial realitzarem un tractament profilàctic amb antivírics per via oral.

La recuperació després de la cirurgia d’ullsrefractiva és ràpida, i la recuperació visual completa sol produir-se al segon o tercer dia de la cirurgia. El pacient ha d’evitar esforços físics durant 1 setmana i activitats aquàtiques durant 2 setmanes.

Altres usuaris interessats en la Cirugia refractiva han consultat:

Altres usuaris interessats en Cirurgia d’ulls. Cirurgia refractiva han consultat: Cataracta i Blefaroplastia

Pide una cita
Últimas publicaciones
Call Now Button