Com és el postoperatori de la blefaroplastia?

La blefaroplastia es una de les cirurgies facials menys invasives i amb millors resultats. A més de rejovenir la mirada amb un aspecte clarament natural i sense cicatriu, també respon a un tractament quirúrgic ràpid i indolor. Sens dubte, quan parlem de blefaroplastia, el postoperatori és una dels principals avantatges que troba el pacient enfront d’altres cirurgies.

Quins són els avantatges del postoperatori de la cirurgia de parpelles?

La majoria dels pacients que vol realitzar-se un tractament estètic facial s’assegui frenat per les possibles molèsties que pugui patir durant el postoperatori; no obstant això, la recuperació de la blefaroplastia no és com altres tractaments i malgrat tractar una zona tan sensible i exposada com són les parpelles, el postoperatori presenta els següents avantatges per al pacient:

  • Postoperatori indolor: el pacient mai sentirà dolor després d’una blefaroplastia. Si pot sentir unes certes molèsties, tant en la zona afectada com una certa conjuntivitis o sequedat en els ulls (a causa de les mesures complementàries que es prenen per a la seva protecció després de l’exposició de la còrnia a la llum del quiròfan), però mai dolor.
  • Sense cicatriu. La blefaroplastia inferior no necessita sutures ni apòsits, per la qual cosa no existeix cicatriu i la recuperació és immediata. En alguns casos de blefaroplastia posterior, per part seva, es col·loca una fina sutura que és retirada als pocs dies de la intervenció. La cicatriu d’aquesta sutura queda oculta darrere del plec de les parpelles, de manera que sempre resulta invisible a simple vista.
  • Ràpids resultats. Els resultats definitius de la blefaroplastia són visibles pràcticament des del primer moment, per la qual cosa als pocs dies després de la cirurgia de parpelles el pacient pot comprovar el seu nou aspecte i reincorporar-se amb normalitat a la seva vida habitual.

Com en qualsevol altra intervenció seguir acuradament les indicacions del cirurgià plàstic minimitza el risc de complicacions.

Com sortiré de l’hospital?

Encara que molts pacients saben que el postoperatori de blefaroplastia és ràpid i sense gaires molèsties, existeixen unes certes pors sobre com serà el primer dia després d’una cirurgia de parpelles.
La cirurgia de parpelles és una intervenció ambulatòria, que es realitza sota anestèsia local i amb sedació suau. El tractament dura menys d’una hora i el pacient pot tornar a casa seva aquell mateix dia amb uns fins esparadraps cobrint les ferides i amb gel per a reduir la inflamació. També pot aplicar-se pomada ocular per a hidratar i protegir la zona, la qual cosa pot gargotejar parcialment la visió, però en cap moment impedeix que el pacient pugui veure sense problemes ni obliga a dependre d’ajuda per a moure’s o caminar.

Com seran els primers dies?

Durant els dos primers dies de postoperatori de blefaroplastia, el pacient presentarà una certa inflor en les parpelles i una certa tensió entorn dels ulls. Per a tractar tots dos símptomes, sol recomanar-se tant medicació oral com l’aplicació de fred. El gel és fonamental per a augmentar la vasoconstricció que provoca el fred i disminuir l’edema. La inflor de les parpelles també ve acompanyada de petits blaus, la intensitat dels quals depèn de l’edat del pacient. Els morats es poden estendre fins a dues setmanes i per a tractar-los convé aplicar gel i crema amb vitamina K. Una vegada que es retirin els punts passada la primera setmana, el pacient pot maquillar-se per a dissimular els tons morats o grocs que encara pugui presentar entorn de les parpelles, però deu evitar-se l’ús de maquillatge en els ulls fins almenys passades dues setmanes des de la intervenció. L’ús de màscara de pestanyes es permet solament a partir de la tercera setmana. Respecte a la picor i a la sequedat ocular, és suficient amb aplicar col·liri que lubrifiqui i protegeixi la còrnia, així com rentar l’ull amb sèrum. Durant els primers dies, aquesta sensació és natural i pròpia després de la intervenció oculoplástica i no respon a una infecció. Altres recomanacions que convé seguir durant els primers dies per a accelerar el procés de recuperació de blefaroplastia són:

  • Evitar ambients caldejats que produeixin sequedat en l’ull.
  • Dutxar-se amb aigua temperada en lloc de calent i sense mullar-se el cap per a no humitejar els esparadraps.
  • Procurar dormir en posició horitzontal i boca amunt per a evitar la irritació de la zona i que s’aixequin els punts de sutura Abans de dormir convé aplicar-se pomada i en aixecar-se, si se sent sequedat, rentar-se l’ull amb sèrum i aplicar col·liri o gel.
  • Usar ulleres de sol que protegeixin els ulls del sol. També ajuden a dissimular els esparadraps i els blaus.
  • Evitar la pràctica esportiva d’alta intensitat fins a passats els primers 20-30 dies.

En qualsevol cas, encara que aquestes mesures ajuden a disminuir les molèsties i a escurçar el període de recuperació de la cirurgia de parpelles, la durada del postoperatori de blefaroplastia dependrà de cada pacient i de les seves tensions arterials i de la vascularització de la zona, així com de la medicació que habitualment prengui.

Podré fer vida normal?

La recuperació del postoperatori de la blefaroplastia és ràpida, i rares vegades deixa conseqüències negatives o presenta dolors o molèsties fora del comentat en aquest article. El postoperatori de blefaroplastia és compatible amb la vida normal del pacient. Malgrat poder presentar una visió parcialment borrosa al principi, és possible llegir i treballar amb l’ordinador sense problemes. Per a conduir, s’ha d’esperar que la visió estigui totalment recuperada i ja no es vegi borrós. I respecte a la reincorporació al treball es recomana s’a partir de la primera setmana després de la intervenció. En qualsevol cas, la majoria dels pacients s’han reincorporat plenament a la seva rutina habitual en un termini de 2 o 3 setmanes. Per a aquest moment, el pacient també pot contemplar clarament quins són els resultats de la intervenció. En menys d’un mes, els pacients poden gaudir d’un rostre rejovenit i amb resultats naturals que milloren en gran manera la seva qualitat de vida.

Más artículos de interés
DR. JOSE NIETO EXPERTO EN BLEFAROPLASTIA

El Dr. Nieto es un referente en cirugía oculoplástica. Combina su actividad en cirugía reconstructiva en la medicina pública con su actividad privada reconstructiva y cosmética en la Clínica Corachán de Barcelona y el Instituto Oftalmólogico Gabriel Simón de Madrid.

blefaroplastia
BLEFAROPLASTIA EN
BARCELONA

Clínica Corachán 2, bajos. Plaza Manuel Corachán 4, Despacho 8 Barcelona 08017

BLEFAROPLASTIA EN
MADRID

Instituto Oftalmológico Gabriel Simón.  Avenida del Valle 30, Madrid 28003

MIEMBRO DE:
José Nieto Enríquez - Doctoralia.es
Call Now Button