Ectropion i entropion

L’ectropion i l’entropion són malposicions del marge palpebral en les quals aquest trencada cap a fora (Ectropion) o cap a dintre (Entropion). Les conseqüències d’aquestes malposiciones són (a més de les cosmètiques): irritació de la superfície ocular, llagrimeig i enrogiment ocular. Com a resultat final la còrnia pot acabar danyant-se seriosament com a conseqüència d’úlceres i infeccions.

Causes de l'ectropion i l'entropion

La causa més freqüent és un afebliment dels músculs i teixits que sostenen la parpella com a conseqüència de l’envelliment. També la paràlisi facial, independentment de l’edat, produeix flaccidesa de les estructures de sustentació de les parpelles. Finalment, la cicatrització secundària a traumatismes, cremades o inflamacions cròniques en la pell o en la conjuntiva exerceix tracció del marge cap a fora (Ectropion) o cap a dintre (Entropion), respectivament.

Pacient amb entropion palpebral.
Vegeu el contacte de les pestanyes amb la superfície ocular

Ectropion i entropión: tractaments

El tractament és quirúrgic i consisteix bàsicament a reforçar les estructures afeblides i/o substituir els teixits cicatritzats per teixits sans. . A la majoria de casos és suficient amb reforçar els tendons que suporten les parpelles. Això es realitza amb cirurgies mínimament invasives que generalment no deixen cicatriu visible. En els casos cicatriciales devem a més ressecar el teixit cicatricial i substituir-lo per teixit sa, emprant per a això empelts del propi pacient, com a pell o mucosa, segons el cas.

Pacient amb ectropion
Pacient amb ectropion en el seu ull dret. S'aprecia clarament el descolgamiento de la parpella.
Pide una cita
Últimas publicaciones
Call Now Button