FAQs parpella caiguda

Preguntes Freqüents sobre la Blefaroplastia

Sí, tant si t’operes d’una blefaroplastia superior, inferior, o de quatre parpelles, la correcció de la parpella caiguda es pot realitzar en el mateix moment.

No. La blefaroplastia superior corregeix l’excés de pell i greix en la parpella superior, però el grau d’obertura de la parpella depèn del múscul elevador de la parpella. L’única manera de corregir una parpella caiguda és actuant sobre aquest múscul, i només un cirurgià oculoplàstic té la formació necessària per a realitzar aquest tipus d’intervenció.

Sí, però depèn de la mena de pacient i de la mena de parpella caiguda. En cas de realitzar-se així, el pacient deu solament ha de tolerar durant un minut la infiltració de l’anestèsic local. Posteriorment el pacient no notarà cap dolor ja que la zona estarà adormida. En ser intervencions de curta durada, són ben tolerades pels pacients.

Només excepcionalment contraindiquem una cirurgia d’aquest tipus en un pacient amb alguna patologia ocular. Normalment són els casos d’ull sec sever. En aquests pacients, qualsevol intervenció ocular o sobre les parpelles pot accentuar el seu problema. La majoria de pacients amb ull sec tenen graus lleus o moderats, que no són una contraindicació per a una cirurgia de ptosis però sí que poden requerir una cirurgia més conservadora.
Els problemes de retina o glaucoma no són contraindicació ni s’agreugen amb aquesta cirurgia. Estar operat de cataractes o de làser per a miopia o hipermetropía tampoc ho són.

La cirurgia de la parpella caiguda (ptosis) estarà coberta per la teva pòlissa en aquells casos en què la ptosis sigui prou important com per a ocasionar una pèrdua de camp visual. La majoria de parpelles caigudes haurien d’estar cobertes per una assegurança de salut.
El Dr. Nieto treballa amb la pràctica totalitat de les companyies asseguradores del país.

Els medicaments antiagregants (Aspirina, aas, Plavix, Tromalyt i uns altres) i anticoagulants (Sintrom principalment) que prenen molts pacients han de suspendre’s prèviament a la realització d’una cirurgia de ptosis, ja que interfereixen amb la coagulació de la sang i poden ocasionar un sagnat post-operatori. Consultarem amb el teu metge la possibilitat de suspendre aquesta medicació.
En alguns pacients que han sofert infarts o accidents vasculars cerebrals no és aconsellable suspendre aquesta medicació. En aquests casos valorarem la possibilitat de realitzar la intervenció en funció de la medicació i del pacient en concret.

La majoria de pacients no tenen cap problema per a llegir des de l’endemà de la intervenció. Pot haver-hi sensació de sequedat ocular els primers dies que pot tractar-se amb col·liris hidratants.

Depèn fonamentalment de l’ofici que tinguis. Si es tracta d’un treball que requereix un esforç físic important has de descansar una setmana, mentre que si treballes des de casa amb ordinador podràs fer-ho probablement als dos dies de la intervenció. El temps de descans del treball depèn també de si estàs de cara al públic, si no és el cas, pots reincorporar-te durant la primera setmana en el moment que et trobis prou recuperat. Sempre intentarem que el temps de baixa sigui el menor possible.

Depèn. En casos de cirurgia transconjuntival, durant la primera setmana ja que no hi ha incisió a la pell. En els casos que es realitzen per via externa és millor esperar 2 setmanes per a maquillar prop de la incisió.

Mentre durin els morats no s’ha de prendre el sol. Després, en casos de cirurgia transconjuntival podràs exposar-te al sol. En casos de cirurgia per via externa podràs fer-ho al mes amb l’ús de protecció solar en els mesos de calor.

Podràs dutxar-te amb normalitat l’endemà de la intervenció tret que el doctor t’indiqui el contrari.

Probablement pots portar-les amb normalitat a les 2 setmanes de la intervenció.

La majoria de pacients no tenen cap problema per a llegir des de l’endemà de la intervenció. Pot haver-hi sensació de sequedat ocular els primers dies que pot tractar-se amb col·liris hidratants.

Call Now Button