Què és un lífting de celles endoscòpic?

El lífting de celles és la cirurgia que busca elevar les desisteixes d’aquells pacients que les tenen descendides. Es coneix també com a “lífting frontal”, ja que aconsegueix estirar el front, reduint les seves arrugues, alhora que eleva les celles.
Enfront de les tècniques clàssiques de lífting frontal “obert”, la tècnica endoscòpica té l’avantatge que es realitza a través de petites incisions en el cuir cabellut, per la qual cosa és molt menys invasiva que altres tècniques més antigues.

Dibuix de lífting de celles

Qui és el candidat a un lífting de celles endoscòpic?

Molts pacients que ens consulten interessats en una blefaroplastia superiorpresenten algun grau de caiguda de les celles. La majoria d’aquests pacients tindran un resultat satisfactori simplement amb una blefaroplastia, ja que presenten graus lleus de caiguda de les celles. Però aquells pacients amb graus moderats o severs necessiten un lífting de celles ja que la blefaroplastia per si sola no aconseguirà buidar la parpella prou.
Els candidats més freqüents són dones a partir dels 40 anys que desitgen un rejoveniment del terç superior de la cara i que presenten un bon estat de salut general.

En què consisteix el lífting de celles endoscòpic?

Lífting de celles La cirurgia del lífting de celles consisteix a elevar front i celles a la posició desitjada. Per a això hem d’afeblir els lligaments i músculs que mantenen les desisteixes de la seva posició.
L’accés es realitza a través de 5 petites incisions d’1.5 cm en el cuir cabellut, per la qual cosa són invisibles. A través d’elles s’accedeix per via subcutània mitjançant una petita cambra (endoscopi) i l’ajuda d’un instrument als lligaments suspensors de les celles i als músculs depressors de les celles. Una vegada afeblits, el front i celles estan ara lliures i poden prefixar-se a l’altura desitjada. Això es pot realitzar de diferents maneres depenent del cas, però fonamentalment usem dispositius de fixació autoreabsorbibles o Tissucol (cola biològica).

És freqüent realitzar una blefaroplastia superior conjuntament amb el lífting de celles, però en aquests casos la blefaroplastia sempre és més conservadora. Si és necessari, també pot realitzar-se una blefaroplastia inferior en el mateix acte quirúrgic.

Altres tècniques d'elevació de les celles

A vegades per les característiques del pacient optem per una altra mena de tècnica per a elevar les celles. Per exemple, en casos en els quals només la cua de la cella està descendida podem optar per realitzar un lífting només d’aquesta part de la cella, realitzant només dues incisions en el cuir cabellut.
En els pacients d’edat més avançada o aquells amb paràlisi facial solem optar per l’elevació de la cella per via externa (cejaplastia directa). Aquesta tècnica es realitza mitjançant una incisió just damunt dels fol·licles pilosos de la cella, per la qual cosa ben realitzada sol ser imperceptible en poques setmanes.

Previ al lífting de cellestindràs una primera visita amb el Dr. Nieto en la qual discutireu les característiques de la teva anatomia, les opcions possibles i els objectius a aconseguir. Aquesta visita pot durar entre 30 i 45 minuts. Abans de la visita et demanarem que emplenis un breu qüestionari sobre la teva salut, problemes oculars o cirurgies prèvies. És important per a nosaltres tenir coneixements sobre problemes mèdics pre-existents, com també de l’existència d’al·lèrgies medicamentoses i les medicacions habituals del pacient.
En la mateixa visita realitzarem un examen ocular complet per a cerciorar-nos de la teva bona salut ocular. El Dr. Nieto és un expert oftalmòleg amb formació en els millors hospitals del país i de l’estranger, per la qual cosa la teva salut ocular està en bones mans. És especialment important detectar problemes d’ull sec (poca producció de llàgrima), ja que en aquests casos tendim a realitzar cirurgies més conservadores per a no agreujar aquest problema. Haver estat operat dels ulls amb làser, de cataractes, de glaucoma, o de retina, no es cap impediment per a sotmetre’s a aquesta cirurgia, però si és important que aquests problemes estiguin controlats i estabilitzats previs a la cirurgia.
Previ a la intervenció has de realitzar-te una analítica general amb coagulació i un electrocardiograma, que has de portar el dia de la intervenció per a lliurar-los a l’anestesista.

Has d’assistir a la clínica acompanyat i uns 30 minuts abans de la seva cirurgia portant amb si la documentació necessària segons t’hàgim indicat, així com els proves preoperatòries. Una vegada en quiròfan, l’equip d’infermeres s’encarregarà de fer que estiguis còmode i relaxat, i posteriorment l’anestesista es presentarà, comprovarà les teves constants, i donarà el vistiplau per a iniciar la intervenció.
Realitzem aquesta cirurgia amb anestèsia local i sedació. Els medicaments emprats en les sedacions avui dia s’eliminen molt ràpid de l’organisme, per la qual cosa la recuperació és molt ràpida i sense “ressaca”.
La cirurgia es realitza sempre de manera ambulatòria, sense ingrés.
La cirurgia sol durar uns 90 minuts, però si es realitza conjuntament amb una blefaroplastia superior i/o inferior la durada pot ser de fins a 2-3 hores. En qualsevol cas, gràcies a la sedació i l’anestèsia, és una cirurgia indolora.
Després de finalitzar la cirurgia romandràs al voltant d’una hora en observació mentre t’apliquem fred i antiinflamatoris per a frenar el procés inflamatori inicial.

Durant el post-operatori d’un lífting de celles solen aparèixer molèsties i tibantor sobretot a nivell de les temples. Aquests símptomes milloren amb antiinflamatoris i cedeixen durant la primera setmana habitualment. D’altra banda, la recuperació és ràpida. Quan la cirurgia es realitza de forma aïllada no solen aparèixer morats, però si apareix una mica d’inflor en la zona. A la setmana la recuperació no és completa, però la majoria de pacients no tenen problema per a reiniciar les seves activitats ‘socials’ en aquest punt.
Durant els primers dies és important no realitzar esforços físics per a evitar possibles sagnats i escurçar la recuperació. Recomanem l’aplicació freqüent de fred durant els 2-3 primers dies, anti-inflamatoris per via oral i una pomada antibiòtica sobre les incisions.
La primera revisió es realitza l’endemà de la intervenció, quan el Dr. Nieto et retirarà l’embenatge del front. Davant qualsevol problema o dubte que pogués sorgir els següents dies, sempre tindràs contacte directe amb ell. Les grapes que s’utilitzen per a tancar les incisions es retiren als 10 dies. La recuperació sol ser completa al mes de la intervenció, a vegades la recuperació completa pot demorar-se una mica més.
Els resultats d’un lífting de cellessón duradors, però és important entendre que aquesta cirurgia no deté el procés d’envelliment.

Pide una cita
Últimas publicaciones
Call Now Button