Lipofilling

La tècnica del Lipofilling facial consisteix a extreure cèl·lules grasses (adipòcits) del propi pacient i injectar-les en altres zones del cos. La zona donant sol ser l’abdomen però poden usar-se altres zones com les cuixes o els flancs.

lipofilling facial

Un dels principals factors que contribueixen a l’envelliment facial és la pèrdua de volum causada per la progressiva atròfia grassa. Imagini’s un globus inflat simulant la cara d’una persona jove. A mesura que perd aire apareixen plecs en el globus, i una cosa similar succeeix amb la cara. La pèrdua de volum contribueix a la laxitud dels teixits facials, amb l’aparició d’arrugues i flaccidesa.

Existeixen una gran varietat de substàncies injectables en el mercat per a tractar aquesta pèrdua de volum, entre ells els derivats de l’àcid hialurònic. Aquestes substàncies funcionen molt bé, però el seu efecte és limitat en el temps ja que es reabsorbeixen, i això és un problema en casos en els quals es necessiten volums importants. L’empelt de greix autòleg (també anomenat lipofilling, o lipoestructura) té el gran avantatge de ser permanent, a més de ser un teixit propi i per tant 100% biocompatible. A més, les injeccions contenen no sols cèl·lules grasses (adipòcits), sinó també cèl·lules mare i factors de creixement. Això explica la millora en la textura de la pell de les zones tractades.

Procediment

La tècnica Lipofilling facialva ser descrita per primera vegada en pel Dr.Sydney Coleman de Nova York en 1987, i des de llavors les seves indicacions s’han multiplicat i la tècnica s’ha perfeccionat.

La tècnica del Lipofilling facial consisteix a extreure cèl·lules grasses (adipòcits) del propi pacient i injectar-les en altres zones del cos. La zona donant sol ser l’abdomen però podin usar-es altres zones com els cuixes o els flancs. El procediment es realitza sota anestèsia local amb sedació generalment. La recol·lecció del greix es realitza mitjançant cànules de liposucció, i el material obtingut de l’aspiració se selecciona per a obtenir una major concentració d’adipòcits, factors de creixement i cèl·lules grasses. Es poden retirar quantitats variables de greix en funció de les necessitats de cada cas.
El material obtingut s’injecta en diferents zones de la cara, incloent les celles, les temples, les galtes, els llavis i els plecs nasolabiales.

Recuperació

El Lipofilling facialés un procediment mínimament invasiu, amb poc temps d’inactivitat. Els primers dies apareixeran inflor i algun morat, però en general es resolen en 7 a 10 dies. Normalment no totes les cèl·lules grasses que injectem sobreviuran, per la qual cosa s’injectarà una mica més de volum del necessari en previsió d’això. També pot ser necessari algun retoc amb nova injecció de greix. Els embalums o nòduls després d’aquest tractament són estranys si les injeccions s’han executat correctament.

Altres usuaris interessats en Lipofilling facial han consultat:
Pide una cita
Últimas publicaciones
Call Now Button