Pterigion

El pterigion és una lesió benigna de la conjuntiva que es presenta sovint en el costat nasal de la conjuntiva. És una membrana fibrovascular que creix sobre la còrnia, com si es tractes d’una tela que creix sobre la superfície ocular. La seva causa concreta es desconeix, però te relació amb l’exposició solar, per això són patologies més freqüents en climes tropicals. També són més freqüents en pacients amb irritació ocular crònica, sigui de tipus ocupacional o per una altra causa.

Símptomes de pterigion

Sol manifestar-se com un enrogiment crònic de la conjuntiva, amb irritació ocular i picor. En casos extrems pot arribar a afectar la visió del pacient, ja que el pterigion creix sobre la còrnia i pot arribar a afectar l’eix visual (la pupil·la). Fins i tot en casos en els quals no afecta a la pupil·la, pot generar un astigmatisme en deformar la còrnia.

pterigion

Quin és el tractament de pterigion?

Excepte en casos de petits en els quals no es detecta creixement, generalment es recomana la cirurgia. El tractament quirúrgic del pterigion ha millorat molt positivament en els últims anys a causa de l’aplicació d’una nova tècnica. Consisteix en l’extracció del pterigion, que no és més que una porció de conjuntiva malalta, i la seva substitució per teixit conjuntival sa(autoinjerto de conjuntiva). Aquest teixit sa s’obté del mateix pacient, extraient-lo de la conjuntiva superior, el qual és sa i abundant. El teixit sa “s’enganxa”, literalment, sobre la zona on estava el pterigion, utilitzant una cola biològica a base de fibrina. D’aquesta manera no és necessari posar punts de sutura que sempre són molestos sobre la superfície ocular, i s’aconsegueix una recuperació molt ràpida i un aspecte normal de l’ull en molt poc temps.

Pide una cita
Últimas publicaciones
Call Now Button