[vc_row][vc_column][vc_column_text]

La cataracta es produeix per la pèrdua de la transparència normal del cristal•lí (lent natural de l’ull), que s’opacifica progressivament i va reduint la visió. La cataracta apareix normalment amb l’edat, encara que pot ser congènita o produir-se per traumatismes. La seva incidència és del 50% en persones entre els 65 i 75 anys i del 75% per sobre dels 75 anys.
Normalment la formació de la cataracta és lenta i progressiva, pel que pot passar desapercebuda durant força temps.

Els símptomes més freqüents del pacient amb cataracta són la visió borrosa que no millora amb ulleres, la pèrdua de brillantor dels colors brillants o dificultat en la visió nocturna. També pot manifestar-se com un canvi de graduació o l’aparició d’una miopia que mai havia existit. En aquests casos els pacients refereixen que la seva visió propera ha millorat però que la visió llunyana ha empitjorat. Això es produeix perque a mesura que es forma la cataracta, el cristal•lí es torna més gruixut i per tant més potent com a lent (més miop).

Cirurgia de la cataracta

Actualment, l’únic tractament eficaç és la cirurgia. La cataracta no es pot corregir amb ulleres ni col•liris i els intents per frenar la seva aparició han estat infructuosos.

La tècnica quirúrgica que s’utilitza actualment en els casos de cataracta és la facoemulsificació. Aquesta tècnica utilitza ultrasons per dissoldre la cataracta i aspirar. En llevar el cristal•lí, cal reemplaçar el seu poder diòptric amb una lent intraocular.

Actualment hi ha múltiples opcions en lents intraoculars. D’una banda disposem de lents «monofocals», que són aquelles amb les que l’ull quedaria graduat per a visió llunyana i només necessitaria ulleres per a visió propera. Les lents «multifocals», en canvi, són aquelles que ens permeten tenir una independència de les ulleres tant per a visió propera com llunyana. No tothom és apte per a les lents multifocals, i és fonamental un estudi complet a la consulta per determinar la millor opció per a cada pacient. Per als pacients amb astigmatisme elevat, disposem actualment de lents «tòriques», que són capaçes d’eliminar l’astigmatisme en la seva totalitat.

El dia de la cirurgia de cataracta i recuperació
La cirurgia de la cataracta es realitza amb anestèsia «tòpica» a la major part dels casos. Això significa que només s’utilitza anestèsia en gotes. Sempre hi ha un anestesista present pel que sempre s’administrarà una lleugera sedació per via endovenosa per a major tranquil•litat del pacient. En casos complexos o en aquells en què la col•laboració del pacient està dificultada, la cirurgia es pot realitzar amb anestèsia retrobulbar, que es realitza injectant anestèsic al voltant de l’ull.
La cirurgia acostuma durar entre 10 i 15 minuts, i després d’aquest temps el pacient romandrà al voltant de 45 minuts a la clínica.
La recuperació després d’una cirurgia de cataractes és ràpida i indolora ja que les tècniques poc invasives de les que disposem suposen un mínim trauma per al globus ocular. La recuperació visual completa acostuma produir-se al segon o tercer dia de la cirurgia. El pacient ha d’evitar esforços físics durant 1 setmana i activitats aquàtiques durant 2 setmanes.

Altres usuaris interessats en Cirugia d’ulls. Cataracta han consultat:
Cirugia refractiva y Blefaroplàstia[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *