La cirurgia d’ulls refractiva és la subespecialitat de l’oftalmologia que tracta els defectes refractius de l’ull: la miopia, la hipermetropia i l’astigmatisme.
L’objectiu de la cirurgia d’ulls és que el pacient no depengui d’ulleres ni de lents de contacte. Hi ha una varietat de tècniques quirúrgiques per arribar a aquest fi i l’èxit dependrà en gran mesura de l’elecció adequada de la tècnica per a cada pacient.
[/message_box]

Els defectes refractius: miopia, hipermetropia i astigmatisme

La miopia consisteix en un defecte refractiu que impedeix l’enfocament adequat en la visió llunyana, mentre que els objectes propers són percebuts sense problema. L’ull de les persones que pateixen aquest problema enfoca la imatge davant de la retina i no directament sobre ella, de manera que la visió d’aquesta imatge no és nítida.
La hipermetropia en un defecte refractiu que provoca una visió borrosa i incòmoda principalment de prop, però a partir de certa edat apareix també visió borrosa de lluny. En el cas de la hipermetropia, la imatge s’enfoca darrera de la retina i no directament sobre ella.
El astigmatisme apareix quan la còrnia no presenta la mateixa curvatura en tots els seus eixos. La llum incideix en diversos punts o eixos, provocant visió borrosa i distorsionada. L’astigmatisme sol estar present des del naixement, i pot presentar-se sol o associat amb miopia i hipermetropia.

Tècniques quirúrgiques

En l’actualitat, la correcció de la majoria de defectes refractius es realitza mitjançant LÀSER EXCIMER (LASIK), una tècnica precisa i segura per corregir defectes de graduació com la miopia, hipermetropia o astigmatisme. El làser realitza un polit de la còrnia per donar-li la curvatura necessària per enfocar els objectes adequadament a la retina. És una tècnica altament efectiva i amb uns resultats molt predictibles.
Hi ha un límit que el làser pot corregir. És a dir, en casos de miopies altes, per exemple, el làser no pot corregir tota la miopia, de manera que optem per altres tècniques. El mateix passa en pacients que malgrat no tenir una miopia molt elevada les característiques de les seves còrnies no permeten optar pel làser. La tècnica preferida en aquests casos és l’implant de lents intraoculars fàquiques (conegudes com ICL ®), on mitjançant una cirurgia mínimament invasiva, s’introdueix una lent especialment dissenyada per a la correcció del defecte refractiu. A diferència de la cirurgia de cataractes, aquesta lent s’implanta sense extreure el cristal•lí (la lent natural de l’ull). Aquesta lent s’implanta amb la idea de que sigui permanent però en cas de ser necessari es pot extreure (per exemple si es requereix una cirurgia de cataracta amb el pas dels anys)

És important entendre que la cirurgia refractiva és un procediment molt personalitzat que requereix un estudi oftalmològic previ. No tothom és un bon candidat per la cirurgia refractiva, i només un oftalmòleg qualificat en aquesta especialitat pot aconsellar al respecte. El Dr. Nieto col•labora amb els millors especialistes en cirurgia refractiva, que t’aconsellaran sobre la millor opció per al teu cas.
[space height=»20″]
[toggle_box]
[toggle_item title=»El dia de la cirurgia i recuperació»]
La cirurgia d’ulls refractiva es realitza amb anestèsia «tòpica» en la majoria de casos. Això significa que només s’utilitza anestèsia en gotes. Sempre hi ha un anestesista present, pel que sempre s’administrarà una lleugera sedació per via endovenosa per a major tranquil•litat del pacient.
La cirurgia d’ulls acostuma durar entre 10 i 15 minuts, i després d’aquest temps el pacient romandrà al voltant de 45 minuts a la clínica.
La recuperació després de la cirurgia d’ulls refractiva és ràpida, i la recuperació visual completa acostuma a produir-se al segon o tercer dia de la cirurgia. El pacient ha d’evitar esforços físics durant 1 setmana i activitats aquàtiques durant 2 setmanes.
[/toggle_item]
[/toggle_box]
[message_box title=»Altres usuaris interessats en Cirugia d’ulls. Cirugia refractiva han consultat:» color=»gris»]
Cataracta i Blefaroplàstia

Visita la nostra galeria d’imatges

[/message_box]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *