[vc_row][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][vc_cta h2=»Què és un lífting de celles endoscòpic?»]El lífting de celles és la cirurgia que busca elevar les celles en aquells pacients que les tenen caigudes. Es coneix també com «lífting frontal» ja que aconsegueix estirar el front, reduint les arrugues, alhora que eleva les celles.
Davant les tècniques clàssiques de lifting frontal «obert», la tècnica endoscòpica té l’avantatge de que es realitza mitjançant petites incisions al cuir cabellut pel que és molt menys invasiva que altres tècniques més antigues.[/vc_cta][vc_column_text]

Qui és el candidat a un lífting de celles endoscòpic?

Molts pacients que ens consulten interessats en una blefaroplàstia superior presenten algun grau de caiguda de les celles. La majoria d’aquests pacients tindran un resultat satisfactori simplement amb una blefaroplàstia ja que presenten graus lleus de caiguda de les celles. Però aquells pacients amb graus moderats o severs necessiten un lífting de celles ja que la blefaroplàstia per si sola no aconseguirà aclarir prou la parpella.
Els candidats més freqüents són dones a partir dels 40 anys que desitgen un rejoveniment del terç superior de la cara i que presenten un bon estat de salut general.

En què consisteix el lífting de celles endoscòpic?

La cirurgia del lífting de celles consisteix a elevar front i celles a la posició desitjada. Per això hem de debilitar els lligaments i músculs que mantenen les celles en la seva posició.
L’accés es realitza mitjançant 5 petites incisions de 1.5 cm en el cuir cabellut, pel que són invisibles. A través d’elles s’accedeix per via subcutània mitjançant una petita càmera (endoscopi) i l’ajuda d’un instrument als lligaments suspensors de les celles i als músculs depressors de les celles. Un cop debilitats, el front i celles estan lliures i poden prefixar-se a l’altura desitjada. Això es pot realitzar de diferents maneres depenent del cas, però fonamentalment fem servir dispositius de fixació autoreabsorbibles o Tissucol (cola biològica).

És freqüent realitzar una blefaroplàstia superior conjuntament amb el lífting de celles, però en aquests casos la blefaroplàstia sempre és més conservadora. Si cal, també es pot fer una blefaroplàstia inferior en el mateix acte quirúrgic.[/vc_column_text][vc_cta h2=»Altres tècniques d’elevació de les celles»]De vegades per les característiques del pacient s’ha optat per un altre tipus de tècnica per elevar les celles. Per exemple, en casos en què només la cua de la cella està descendida podem optar per realitzar un lífting només d’aquesta part de la cella realitzant només dues incisions en el cuir cabellut.
En els pacients d’edat més avançada o aquells amb paràlisi facial acostumem optar per l’elevació de la cella per via externa (cejaplastia directa). Aquesta tècnica es realitza mitjançant una incisió just a sobre dels fol•licles pilosos de la cella, per la qual cosa ben realitzada acostuma ser imperceptible en poques setmanes.[/vc_cta][vc_tta_accordion][vc_tta_section title=»Abans de la cirurgia» tab_id=»1530103621262-804ac66e-8d2b»][vc_column_text]Prèviament a la lífting de celles tindràs una primera visita amb el Dr. Nieto on parlareu de les característiques de la teva anatomia, les possibles opcions i els objectius a aconseguir. Aquesta visita te una durada d’entre 30 i 45 minuts. Abans de la visita et demanarem que omplis un breu qüestionari sobre la teva salut, problemes oculars o cirurgies prèvies. És important per a nosaltres conèixer els problemes mèdics preexistents així com l’existència d’al•lèrgies medicamentoses i les medicacions habituals del pacient.
A la mateixa visita realitzarem un examen ocular complet per cerciorar-nos de la teva bona salut ocular. El Dr Nieto és un expert oftalmòleg amb formació en els millors hospitals del país i de l’estranger, de manera que la teva salut ocular està en bones mans. És especialment important detectar problemes d’ull sec (poca producció de llàgrima), ja que en aquests casos tendim a realitzar cirurgies més conservadores per no agreujar aquest problema. Haver estat operat dels ulls amb làser, de cataractes, de glaucoma, o de retina, no són un impediment per sotmetres a aquesta cirurgia, però si és important que aquests problemes estiguin controlats i estabilitzats previs a la cirurgia.
Previ a la intervenció has de realitzar-te una analítica general amb coagulació i un electrocardiograma, que has de portar el dia de la intervenció per lliurar-los al anestesista.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=»El dia del Lífting de celles» tab_id=»1530103621293-0b05ddc5-df43″][vc_column_text]Has d’anar a la clínica acompanyat i uns 30 minuts abans de la intervenció i amb la documentació necessària segons t’haguem indicat, així com les proves preoperatòries. Un cop al quiròfan, l’equip d’infermeres s’encarregarà de fer que estiguis còmode i relaxat, i posteriorment l’anestesista es presentarà, comprovarà les teves constants, i donarà el vistiplau per iniciar la intervenció.
Realitzem aquesta cirurgia amb anestèsia local i sedació. Els medicaments emprats en les sedacions avui dia s’eliminen molt ràpid de l’organisme, de manera que la recuperació és molt ràpida i sense «ressaca».
La cirurgia es realitza sempre de forma ambulatòria, sense necessitat d’ingrés.
La cirurgia acostuma durar uns 90 minuts, però si es realitza conjuntament amb una blefaroplàstia superior i/o inferior pot durar fins a 2-3 hores. En qualsevol cas, gràcies a la sedació i l’anestèsia, és una cirurgia indolora.
Després de finalitzar la cirurgia romandràs al voltant d’una hora en observació mentre t’apliquem fred i antiinflamatoris per frenar el procés inflamatori inicial.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=»Recuperació després d’un lífting de celles» tab_id=»1530103670204-3abb6341-aec6″][vc_column_text]Durant el postoperatori d’un lífting de celles acostumen aparèixer molèsties i tibantor sobretot a l’alçada de les temples. Aquests símptomes milloren amb antiinflamatoris i cedeixen durant la primera setmana habitualment. D’altra banda, la recuperació és ràpida. Quan la cirurgia es realitza de forma aïllada no acostumen aparèixer blaus però apareix una mica d’inflor a la zona. A la setmana la recuperació no és completa, però la majoria de pacients no tenen problema per reiniciar les seves activitats ‘socials’.
Durant els primers dies és important no realitzar esforç físic vigorós per evitar possibles sagnats i escurçar la recuperació. Recomanem l’aplicació freqüent de fred durant els 2-3 primers dies, antiinflamatoris per via oral i una pomada antibiòtica sobre les incisions.
La primera revisió es realitza l’endemà de la intervenció, quan el Dr. Nieto et retirarà l’embenat del front. Davant qualsevol problema o dubte que pogués sorgir en els següents dies, sempre tindràs contacte directe amb ell. Les grapes que s’utilitzen per tancar les incisions es retiren als 10 dies. La recuperació acostuma ser completa al mes de la intervenció, de vegades la recuperació completa pot demorar una mica més.
Els resultats d’un lífting de celles són duradors, però és important entendre que aquesta cirurgia no atura el procés d’envelliment.[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion][vc_cta h2=»Altres usuaris interessats en Lífting de celles han consultat:»]Blefaroplàstia superiorBlefaroplàstia inferior, Blefaroplàstia. Cirugia correctora, Parpella caiguda i cirurgia d’ulls[/vc_cta][/vc_column][/vc_row]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *