Un dels principals factors que contribueixen a l’envelliment facial és la pèrdua de volum causada per la progressiva atròfia grassa. Imagini’s un globus inflat simulant la cara d’una persona jove. A mesura que perd aire apareixen plecs en el globus, i una cosa similar succeeix amb la cara. La pèrdua de volum contribueix a la laxitud dels teixits facials, amb l’aparició d’arrugues i flacciditat.[/vc_cta][vc_column_text]Existeixen una gran varietat de substàncies injectables al mercat per tractar aquesta pèrdua de volum, entre elles els derivats de l’àcid hialurònic. Aquestes substàncies funcionen molt bé, però el seu efecte és limitat en el temps ja que es reabsorbeixen, i això és un problema en casos en els quals es necessiten volums importants. L’empelt de greix autòleg (també anomenat lipofilling, o lipoestructura) té el gran avantatge de ser permanent, a més de ser un teixit propi i per tant 100% biocompatible. A més, les injeccions contenen no només cèl•lules grasses (adipòcits), sinó també cèl•lules mare i factors de creixement. Això explica la millora en la textura de la pell de les zones tractades.

Procediment

La tècnica Lipofilling facial va ser descrita per primera vegada pel Dr. Sydney Coleman de Nova York en 1987, i des de llavors les seves indicacions s’han multiplicat i la tècnica s’ha perfeccionat.

La tècnica del Lipofilling facial consisteix en extreure cèl•lules grasses (adipòcits) del propi pacient i injectar-les en altres zones del cos. La zona donant sol ser l’abdomen però poden utilitzar-se altres zones com les cuixes o els flancs. El procediment es realitza sota anestèsia local generalment amb sedació. La recol•lecció del greix es realitza mitjançant cànules de liposucció, i el material obtingut de l’aspiració se selecciona per obtenir una major concentració d’adipòcits, factors de creixement i cèl•lules grasses. Es poden retirar quantitats variables de greix en funció de les necessitats de cada cas.
El material obtingut s’injecta en diferents zones de la cara, incloent-hi les celles, les temples, les galtes, els llavis i els plecs de llavi i nas.[/vc_column_text][vc_cta h2=»Recuperació»]El Lipofilling facial és un procediment mínimament invasiu i amb poc temps d’inactivitat. Els primers dies apareixeran inflor i algun blau, però en general aquestes molèsties es resolen de 7 a 10 dies. Normalment no totes les cèl•lules grasses que injectem sobreviuran, de manera que s’injectarà una mica més de volum del necessari en previsió d’això. També pot ser necessari algun retoc amb una nova injecció de greix. Les protuberàncies o nòduls després d’aquest tractament són inusuals si les injeccions s’han executat correctament.[/vc_cta][vc_cta h2=»Altres usuaris interessats en Lipofilling facial han consultat:»]Toxina botulínicaÀcid hialurònicMesoteràpia facial i Peelings facials[/vc_cta][/vc_column][/vc_row]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *